Kosten

Kosten

Theorie:

Voordat men met de praktijklessen kan beginnen moet het theorie-certificaat behaald zijn. Theorie-examen mag je al doen als je 15,5 jaar bent en het certificaat is 1,5 jaar geldig.
We kunnen je twee mogelijkheden aanbieden:

Zelfstudie met een lespakket en internettoegang: € 45,00
12 uur les met lespakket: € 140,00

Hierbij komen nog de kosten (€ 42,15) voor het theorie examen waarvoor je je zelf aan moet melden bij het CBR.

Praktijk:

Als je 16 bent, het theorie-certificaat in je bezit hebt en de gezondheidsverklaring voor het CBR is goedgekeurd, kun je starten met de praktijklessen.

Deze lessen kosten € 80,00 per uur

Om examen te kunnen doen komen daar de volgende zaken bij:

Praktijkexamen                € 247,60 (Afdracht aan CBR)

Gebruik lescombinatie   € 120,00

Totaal                                   € 367,60

Tijdens de eerste les wordt door de instructeur beoordeeld wat jouw vaardigheden zijn en wat je nog moet leren. In overleg met deze instructeur bepalen jullie samen hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt om je te laten slagen voor het praktijkexamen.

In principe geven we de lessen in blokken van 2 uur. Zo kunnen we de tijd zo effectief mogelijk besteden en beperken we ook de reistijd.

Gedeeltelijke vergoeding T-rijbewijs

Sociale partners (Cumela Nederland, FNV Agrarisch en Groen, CNV vakmensen,  Vakvereniging Het Zwarte Corps) stellen, via het Colland Arbeidsmarktfonds een vergoeding van € 700,- beschikbaar als tegemoetkoming in de kosten voor het behalen van het T-rijbewijs. Om de vergoeding te krijgen, moet men wel aan enkele voorwaarden voldoen. Klik hier voor meer informatie.

Kijk ook op www.caoloonwerk.nl of www.groengrondinfra.nl voor meer informatie over deze vergoeding.

Kosten