Geplaatst |

Wereldpremière bij Terra

Wereldpremière bij Terra Op donderdag 24 mei vindt de wereldpremière van de nieuwe trekkersimulatoren van Terra plaats.

Bij Terra MBO Meppel vindt op donderdag 24 mei de wereldpremière van de nieuwe tractorsimulatoren van Terra plaats. Tijdens deze première worden de tractorsimulatoren officieel geopend door de heer Bijl, gedeputeerde van provincie Drenthe.

Zeer realistische nabootsing
Als enige in de wereld beschikt Terra over de innovatieve trekkersimulatoren. De simulatoren maken deel uit van TerraRijschool, waar studenten hun T-rijbewijs kunnen halen. In de simulator worden praktijksituaties zeer realistisch nagebootst en er kan meteen worden geoefend met gewenste verkeerssituaties. Bovendien gaan de lessen onder alle weerkomstanidgheden door. De simulatoren zijn in opdracht van Terra, in samenwerking met de bekend tractorfabrikant New Holland, ontwikkeld door het Groningse bedrijf 3iSIM.

Veiliger, voordeliger, milieubewuster
De situaties zijn toegespitst op de individuele student: het lesaanbod wordt afgestemd op het instapniveau, de vaardigheden en het leertempo van de student. Door het trainen in de trekkersimulator zullen daarvoor minder praktijklessen nodig zijn. Dit betekent een veiliger, voordeliger en milieubewuster programma. Met een T-rijbewijs zijn studenten in staat stage te lopen bij bedrijven en organisaties waar ze met de trekker de openbare weg op moeten. Terra heeft in totaal vier trekkersimulatoren laten ontikkelen. De simulatoren staan op de Terra vestigingen in Meppel, Groningen, Emmen en Winschoten.

Wil je weten hoe de simulator er uit ziet en een indruk krijgen van het rijden in de simulator, bekijk dan dit filmpje op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Z17BiqBU2cU&feature=youtu.be

Klik hier voor de prijs van het simulatorpakket en de meest actuele informatie.
 

  

Deel dit op